Naked Oreo Doğumgünü Pastası

Geçen hafta küçük kardeşim Arda’nın doğum günüydü ve ona özel ancak hızlı bir pasta kek yapmak istedim. Kendisi çikolata / banana ikilisini ve oreoyu çok seviyor. Ayrıca, çilek mevsimi de geldiği için, bir naked kek yapmaya, yanında da özel bir sürpriz hazırlamaya karar verdim.

File_000

 

File_000 3.44.01 PM.jpeg

Malzemeleri ölçerken hemen tarifte çok miktarda kakao tozu olduğunu fark edeceksiniz. En azından kek tariflerinin çoğundan çok daha fazla. Bu noktada başka bir olağandışı malzeme olan kaynar su oyuna dahil oluyor. Kaynar su kakaonun daha iyi çözünmesine yardımcı olarak topaklı üzücü bir kek yerine daha zengin bir lezzet ve kadifemsi doku elde etmemizi sağlıyor.

File_006.jpeg

File_001 3.43.57 PM.jpeg

Pastanın dekorasyonu da çok basit ama şık; çileklerin parlak kırmızısıyla kekin koyu kahverengisi arasındaki kontrast, içindeki kremanın yoğun kıvamı vs derken üç katlı bir pasta yapıp etrafını krem şantiyle kaplamaya gerek kalmıyor.

File_009.jpeg

File_003

Akşam pastayı keserken Arda çok şaşırdı ve çok beğendi. Hatta bize hangi pastaneden aldığımızı bile sordu! Eğer sizin daha az zamanınız varsa, harfli çikolata süslemelerini atlayın ve yerine harfli mumlar kullanın. Ancak bu tarifi mutlaka kendiniz de evde deneyin. Keyfini çıkarın!

İçindekiler:

  • Pasta için:
    • 140 gr un
    • 200 gr şeker
    • Bir yumurta
    • 120 gr süt
    • 60 gr zeytinyağı
    • 2 çay kaşığı vanilya özütü
    • 120 g kaynar sıcak su (evet, biliyorum garip geliyor, ancak bana güvenin)
    • 55 g kakao
    • 5 gr kabartma tozu
    • 5 gr karbonat
    • Bir tutam tuz
    • 2 oreo
  •  Krema için:
    • 150 g çikolata (hepsi sütlü, hepsi bitter ya da karışık olabilir)
    • 200 gr krema
    • 3 çorba kaşığı limon suyu
  •  İçi için:
    • Bir muz
    • 4-5 çilek
    • 10 oreo
    • Biraz süt (oreoları daldırmak için)
  •  Dekorasyon için:
    • Kürdan, kağıt ve kalem
    • Fırın kâğıdı
    • 80 gr çikolata
    • Dondurucu
    • İyi renkte ve benzer boyutlarda 4-5 çilek

Adımlar:

  1. Fırını 320 ° F / 160 ° C’ye ısıtın. Kalıbın alt ve yanlarını parşömen kağıdıyla birleştirin. Kenarları hafifçe yağlamak fırın kağıdının daha kolay yapışmasına yardımcı olur.
  2. Kuru malzemeleri bir kapta, ıslak olanları başka bir kapta karıştırın. İkisini birbirine karıştırın ve her şey iyice karıştığında hemen durun. Bu noktada oldukça yoğun bir karışımınız olmalı.
  3. Kaynar su ekleyin ve çırpın. Karışımı kalıba döküp ezilmiş oreo serpin.
  4. Fırında 35-40 dakika boyunca pişirin. Soğuduktan sonra pastayı iki kat olacak şekilde kesin.
  5. Pastanın fırında pişimesini ve soğumasını beklerken, çikolatalı süslemeleri hazırlayın. Bir kağıt alın ve harflerinizin ve rakamlarınızın nasıl olması gerektiğini kabaca çizin. Ben el yazısıyla yapılan bir görünüme ve adın arkasında büyük bir 16’yı seçtim.
  6. Sonra şablonunuzu parşömen kağıdının altına yerleştirin ve çikolatayı eritip temperleyin. (basit bir eğitim için burayı tıklayın) . Harflerinizi bir spatula ve kürdan yardımıyla yapın. Soğumadan önce harflerin alt kısmına kürdanları dondurma çubuğu gibi yarıya kadar sokun. Bunları dondurucuya koyun ve adımları 2-3 kez tekrarlayın.
  7. Artık süslemelerinizi ve iki kat pandispanya hazır, şimdi de içini hazırlayın. Meyveleri dilimleyin ve çikolatayı krema için eritin. Limon suyu ve kremayı karıştırın, sonra eritilmiş çikolata ekleyip çırpın.
  8. Alt tabakayı pasta sehpanızın üzerine yerleştirin ve kremanın 2 / 3’ünü yayın. Fazla uğraşmayın, dağınık bir görünüm istiyoruz. Oreoları süte batırın ve içine çekmesi için kenara koyun. Oreoları bir dış halka olarak düzenleyin, sonra muzları ortaya dizin ve çilekleri uçları hafifçe dışarı sarkacak şekilde dışa yerleştirin.
  9. Üst katman için yapıştırıcı olarak araya biraz krema kullanabilirsiniz ancak oreo ve kek zaten oldukça nemli olduğu için bu kısmı atlayabilirsiniz de. Kalan tüm kremayı en üstüne koyun ve kekin üst kısmının tümünü kaplamadan hafifçe yayın. Çilekleri uçları merkeze bakacak şekilde yerleştirin ve bitirdiniz!
  10. Servis yapılacak zamana kadar buzdolabına geri koyun. Süslemeleri dondurucudan çıkarın ve pasta üzerine koyun kürdanları saplamak suretiyle yerleştirin. Ben çilekle uyması için kırmızı mumlar da kullandım 🍓. Afiyet olsun!
Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s