Humus

ENGLISH | TÜRKÇE

Bu kez sizi güneydoğuya, humusun memleketine götürüyorum. Elbette oralara kadar gitmek istemezseniz, evde kendi humusunuzu hazırlayabilirsiniz. Humusun dış görünüşünün pek etkileyici olmamasına rağmen, içerisinde bunu telafi edecek bir sürü aroma var. Bir dilim kızartılmış ekmeğin üzerinde, havuç / salatalık ile birlikte ya da tek başına yiyebilirsiniz. Daha da iyisi, humus vegandır ve 5 güne kadar (o zamana kadar çoktan hepsini yemeyeceğinizi varsayarsak) buzdolabında saklayabilirsiniz! Yapması süper basit, tek ihtiyacınız bir mutfak robotu ve 10 dakika!

VS2 ile önceden işlenmiş f2 ile işlenmiş

İçindekiler:

  • 2 bardak nohut (süzülmüş)
  • 4 çorba kaşığı tahin
  • 3 çorba kaşığı su
  • 3 çorba kaşığı limon suyu
  • 2 diş sarımsak
  • yarım çay kaşığı kimyon
  • tuz ve biber tutam

Servis için:

  • zeytinyağı
  • dereotu, maydanoz, taze nane

VS2 ile önceden işlenmiş f2 ön tanımlı

Adımlar:

  1. Önce nohutlarınızı soyun. İşlemi hızlandırmak için bu tekniği kullanabilirsiniz.
  2. Tüm malzemeleri (su hariç) mutfak robotuna koyun ve karışımınız pürüzsüz olana kadar karıştırın.
  3. Humusunuzun kıvamına göre su ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
  4. Zeytinyağı gezdirip, biraz taze nane, dereotu ve / veya maydanoz ile servis yapın

Bu kadar kolay!

VS2 ile önceden işlenmiş f2 önceden hazırlanmış

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s