ENGLISH | TÜRKÇE
Tatlı yaparken mevsiminde olan ürünleri ve meyveleri kullanmaya bayılıyorum. Kısmen bile olsa benim gibi iseniz o zaman bu tatlı sizin için mükemmel, çünkü kolay, meyveli, taze ve hatta vegan! (kaymağı es geçin). Sizde bu hafta sonu bu geleneksel Osmanlı / Türk tatlısını deneyin!
Canınız ayva istemiyorsa, tarifler sayfama göz atıp hoşunuza gidecek başka bir tarif bulmaktan çekinmeyin!
4-6 kişi
Hazırlama Süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 2 saat
İçindekiler:
- 3 ayva
- her ayva yarısı için 75 gr (bir kahve fincanı) toz şeker
- 1/2 su bardağı su
- kaymak (isteğe bağlı)
- ayvaların kararmaması için limonlu su (isteğe bağlı, ancak önerilir)
Adımlar:
- Ayvaları yıkayıp bir kapta limonlu suyu hazırlayın.
- Ayvaları yarıya kesin, soyun ve çekirdeklerini çıkarın. Çabucak limonlu suya koyun.
- Kabukları (pektin içerdiği için, jelatine benzer şekilde reçel benzeri bir şerbet elde edersiniz) ve tohumları (kırmızı rengini verir) ayrı bir kapta biriktirin.
- Kabukları tencerenin altına koyun, ardından ayvaları üste yerleştirin. Tencerenizin büyüklüğüne bağlı olarak hepsini sığmayabilir.
Pişmiş hali böyle görünüyor. - Sonra tohumların bir kısmını ayvaların içine ve bazılarını tencerenin dibine koyun.
- Şekeri doğrudan ayvaların üzerine dökün. (Çevresinde veya tencerenin dibine değil)
- Suyu doğrudan şekere dökmemeye dikkat ederek tencereye ekleyin.
- Su kaynayıncaya kadar orta ateşte pişirin. Daha sonra bir kapakla kapatın, altını kısın ve 2 saat daha pişirin.
- 2 saat piştikten sonra, soğumasını bekleyin. Zevkinize ve yemek tercihlerine bağlı olarak kaymak (vegan değil) ile servis yapın.
Afiyet olsun! Tarifle ilgili herhangi bir yorumunuz veya resminiz varsa aşağıya yazın!
Reklamlar