Zencefilli Elmalı Tart

ENGLISH | TÜRKÇE

Mevsimin zorunluluklarını takiben her tarife zencefil ve tarçın koymadan edemiyorum dolayısıyla bu sefer klasik elmalı tarta küçük bir değişiklik olması için zencefilli tabandan yaptım elmaları çiçek şeklinde etrafına dizdim. Eğer siz de zencefil aromasını seviyorsanız ve yemek yapmaya ayıracak 1-2 saatiniz varsa bu tarif tam size göre!

file_000

Malzemeler:

Zencefilli hamur:
  • 125 gr esmer şeker
  • 6 çorba kaşığı veya 85 gr tuzsuz tereyağı
  • 3 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çorba kaşığı süt
  • 1/2 çorba kaşığı vanilyalı ekstrak
  • 1.75 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • Bir tutam fıstık
  • 2 yemek kaşığı taze zencefil
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • Çimdik deniz tuzu
meyve dolgusu:
  • Bir ayva
  • 2 granny smith elma
  • 2 kırmızı elma
  • 3 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 4 çorba kaşığı şekerleme şekeri
  • Yarım limon suyu
  • 1-2 çorba kaşığı tarçın
  • 1.5 çorba kaşığı tereyağı
  • bir tutam tuz
pastacı kreması
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 2/3 çorba kaşığı nişasta
  • 200 ml süt
  • 1 çay kaşığı vanilya

HAYDİ BAŞLAYALIM!

İyice karışıncaya kadar tereyağını ve şekeri birlikte çırpın. Limon suyu, süt ve vanilyayı ekleyin.

file_001

Kuru malzemeleri ayrı bir kasede karıştırın.

Kuru malzemeleri sıvı malzemelere 4 parçada ekleyin.

dough forming.gif

Hamuru 1/2 inçten daha ince olmayan bir dikdörtgen haline getirin, streç filme sarın ve en az 1-2 saat buzdolabında soğutun.

stretch wrap.gif
Bu arada, meyveleri iyice yıkayın, aşağıda yaptığım gibi ince dilimleyin. Gerekirse çekirdekleri çıkartın.

slicing gif.gif

Hamur yeterince soğuduğunda, fırını 180 ° C / 350 ° F’ye kadar önceden ısıtın. Hamuru aşağıda gösterildiği gibi streç film yardımıyla bir tart kabına yerleştirin.

Bir parşömen kağıdı ve fasulye koyun, sonra hamuru 14-16 dakika fırında pişirin. Sonra parşömen kağıdını kaldırın ve 4 dakika daha fırında pişirin.

img_1277

Şimdi pastacı kremasını hazırlamanız gerekiyor. Sütü orta ateşe koyun ve şekerin yarısını ekleyip karıştırın. Süt ısınırken, kalan şekeri yumurta sarısına ilave edin ve karıştırın. Nişastayı ekleyin ve hızlıca karıştırın, böylece topaklar oluşmamış olur. Yumurta sarısı karışımına sütten bir kaşık ekleyin ve karıştırın. Daha sonra temperlenmiş yumurta sarısı karışımını sütüne ilave edin ve kıvam alıncaya kadar karıştırın. Ardından tarçın ekleyin ve karışım soğuyana kadar bekleyin.

img_1313

Karışım biraz soğuyunca tartın üzerine yayın. Ardından, tüm malzemeleri bir tencereye koyun ve elmalar kırılmadan bükülecek yumuşaklığa gelene kadar orta ateşte pişirin. (Dikkat: eğer çok sıcaklarsa, soğumalarını bekleyin.) Yapıştırıcı olarak pastacı kreması yardımıyla merkezden başlayarak dilimleri çiçek şeklinde dizin.

img_1549

İşte bu kadar! Bu kolay bir tarif değil ve diğer basit yemek tariflerinden daha fazla zaman alıyor, ancak bu havaya ve yeni yıla mükemmel bir şekilde uyan, hafif ve lezzetli bir tarif. Keyfini çıkarın!

(Tart hamuru tarifi Dominique Ansel’e aittir ve burada bulunabilir. Tarifi geri kalan kısmı bana aittir.)
Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s