Çikolatalı Kurabiyeler – Shrek Edisyonu

ENGLISH | TÜRKÇE

Hangi boyutta ve şekilde olursa olsun hepimiz çikolatalı kurabiyelere bayılırız. Bu tarifi kendi başınıza veya daha fazla eğlence için arkadaşlarınızla birlikte yapabilirsiniz. İşin püf noktası ise kurabiyelere yeşil gıda boyası eklemek ve üzerini erimiş çikolatayla süslemek. Minimalizm şu dönemde altın çağını yaşıyor olabilir- ama bu kurabiyelerle değil.

file_003

Malzemeler: (yaklaşık 15-18 kurabiye için)

kurabiyeler:

  • 125 gram tereyağ
  • 50 gram esmer şeker
  • 100 gram toz şeker
  • 1/2 yemek kaşığı vanilya
  • 1 yumurta
  • 240 gram un
  • 3/2 çay kaşığı karbonat
  • bir tutam tuz
  • 140 gram damla (ya da kendiniz de parçalayabilirsiniz) çikolata (bitter, sütlü, beyaz ya da birkaçı birden size kalmış)
  • yeşil gıda boyası

süsleme:

  • mini marshmallowlar (ya da benim gibi büyük boy alıp kendiniz dörde bölebilirsiniz)
  • renki şekerli süsler
  • daha da fazla eritmelik çikolata (80 gr yeterli olmalı)

File_000.jpeg

Adımlar:

  1. Fırını 180 ºC / 360 ºF dereceye açın ve tepsilere yağlı kağıt yerleştirin.
  2. Tereyağını eritin ve soğuması için bekleyin (ama kesinlikle tekrar donmamalı)ç
  3. Azar azar ekleyerek şeker ve tereyağını kremamsı bir kıvam alana kadar çırpın.
  4. Önce vanilya, sonra yumurtayı ekleyin. Yumurta karışır karışmaz çırpmayı bırakın gereğinden fazla karıştırmayın.
  5. Katı malzemeleri ayrı bir kapta karıştırın ve bir hamur elde edene dek aşama aşama sıvı malzemelere ekleyin. file_001
  6. Burası gıda boyasını ekleyip, kurabiyelerimize shrek görünümü vereceğimiz yer. Tamamen isteğe bağlı olan bu etapı atlayabilirsiniz. Eğer hamurunuz cıvıklaşırsa un ekleyebilirsiniz.
  7. Çikolata parçalarını ekleyin ve kurabiyeleri aralarında 2-3 cm mesafe kalacak şekilde tepsiye yerleştirin çünkü şişecekler.
  8. 8-10 dakika pişirin. Pişmemiş gibi gelse de 10 dakikadan fazla tutmayın, çünkü kurabiyeler fırından çıkardığınıza da pişmeye devam edecek ve sertleşecek.
  9. Kurabiyeleri soğuma teline alın ve soğumalarını bekleyin, bu arada süslerinizi hazırlayabilirsiniz.

file_000

Süsleme:

  • Marshmallowlarınızı bir kaba koyun, gerekirse küçük parçalara kesin.
  • Renkli şekerleri kurabiyeleri batırdığımızda dibine değmeyeceği derinlikte bir kaba dökün.
  • Çikolatayı eritin. Mikrodalga, fondü makinesi ya da benmari tekniğini kullanabilirsiniz.
  1. Bir kurabiyeyi alın ve yarısına kadar çikolataya batırın. Kenarından yavaşça kabın kenarına vurarak fazla çikolataları geri akıtın.
  2. Çabucak, çikolata kurumadan üzerine marshmallow ve renkli süsleri serpin ya da renkli süslere batırın.
  3. Kurabiyeleri bir tabağa alın ve çikolatanın sertleşmesini bekleyin.

file_002

Bu kadar basit! Arkadaşlarınızı eve davet edin, sonra biraz sütle birlikte kurabiyelerin tadını çıkarın. Kurabiyelerin baz tarifi Damy’s Kitchen’s Chocolate Chip Cookie Recipe‘den esinlenilmiştir. Siz de kendi kurabiyelerinizin resimlerini benimle paylaşabilirsiniz! Afiyet olsun!

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s