Bugün okul mutfağımızda Şef Olivier Pistre’i, Shangri-La Executive Şefini, ağırladık ve bize muhteşem bir mevsimsel tatlı tarifi verdi- Balkabağı kızartması. Onu dinlerken, izlerken, sohbet ederken ve en sonunda tatlının tadına bakarken oldukça eğlendik! Şef Pistre bize bu tatlıyı ona çocukluğunu hatırlattığı için seçtiğini söyledi. Umarım sizin de bu tatlıyla böyle bir bağlantınız olur!
Malzemeler:
- Balkabağı Püresi (550 gr)
- Yumurta beyazı (130 gr)
- Beyaz şeker (60 gr)
- Vanilya
- Rom (20 gr)
- Kabartma tozu (5 gr)
- Un (150 gr)
- Limon kabuğu rendesi
- Portakal kabuğu rendesi
Yapılışı:
- Yumurta beyazını iyice çırpın ve şeker ekleyin.
- Karıştırmaya devam ederken vanilya, rom, kabartma tozu, limon ve portakalkabuğu rendesini ekleyin.
- Sonra, yavaşça elinizle (mikser kullanmadan) balkabağı püresiyle karıştırın ve iyice karıştıktan sonra unu ekleyin.
Afiyet olsun!
Balkabağı püresi malzemeleri:
- Balkabağı (1 kg)
- Kaya tuzu (20 gr)
- Su (1 kg)
Yapılışı:
- Balkabağının kabuğunu soyun ve içindeki çekirdekleri çıkarın. Küçük parçalara bölün.
- Tüm malzemeleri düdüklüye alın ve 30 dk pişirin.
Reklamlar