Şef Olivier Pistre ile Balkabağı Kızartması

ENGLISH | TÜRKÇE

25112015gastronomi006

Bugün okul mutfağımızda Şef Olivier Pistre’i, Shangri-La Executive Şefini, ağırladık ve bize muhteşem bir mevsimsel tatlı tarifi verdi- Balkabağı kızartması. Onu dinlerken, izlerken, sohbet ederken ve en sonunda tatlının tadına bakarken oldukça eğlendik! Şef Pistre bize bu tatlıyı ona çocukluğunu hatırlattığı için seçtiğini söyledi. Umarım sizin de bu tatlıyla böyle bir bağlantınız olur!

25112015gastronomi010

Malzemeler:

  • Balkabağı Püresi (550 gr)
  • Yumurta beyazı (130 gr)
  • Beyaz şeker (60 gr)
  • Vanilya
  • Rom (20 gr)
  • Kabartma tozu (5 gr)
  • Un (150 gr)
  • Limon kabuğu rendesi
  • Portakal kabuğu rendesi

25112015gastronomi016

Yapılışı:

  • Yumurta beyazını iyice çırpın ve şeker ekleyin.
  • Karıştırmaya devam ederken vanilya, rom, kabartma tozu, limon ve portakalkabuğu rendesini ekleyin.
  • Sonra, yavaşça elinizle (mikser kullanmadan) balkabağı püresiyle karıştırın ve iyice karıştıktan sonra unu ekleyin.

Afiyet olsun!

25112015gastronomi022

Balkabağı püresi malzemeleri:

  • Balkabağı (1 kg)
  • Kaya tuzu (20 gr)
  • Su (1 kg)

25112015gastronomi025

Yapılışı:

  • Balkabağının kabuğunu soyun ve içindeki çekirdekleri çıkarın. Küçük parçalara bölün.
  • Tüm malzemeleri düdüklüye alın ve 30 dk pişirin.

 

25112015gastronomi02925112015gastronomi031

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s